• Waterbikkelplan / C-diploma

  Wil jij een Waterbikkel worden?
  Vind jij zwemmen leuk en heb je minimaal je B diploma? Wil je leren wedstrijdzwemmen en waterpoloën? Dan is het WaterBikkelplan iets voor jou!

  Waarvoor is het WaterBikkelplan?
  - Het leren van de basisvaardigheden van waterpolo en wedstrijdzwemmen.
  Het halen van het C-diploma, mocht je deze nog niet hebben.

  Wat is er zo leuk aan het WaterBikkelplan?
  - Op een leuke en speelse manier leren van basisvaardigheden van wedstrijdzwemmen en waterpolo. Dus je leert de basis techniek van alle wedstrijd slagen, zoals borstcrawl, rugcrawl, schoolslag en vlinderslag. Ook leer je hoe je start en keerpunten maakt in een wedstrijd. En je leert hoe je zwemt bij waterpolo, een bal gooien en vangen en been voor been zwemmen
  - Er wordt veel in spelvorm gedaan. Je oefent in groepje 1 en 2 onderdelen van Survival C, waarna je in groepje 2 je Survival C diploma kunt halen, als je die nog niet hebt.
  - Doordat je van alles wat leert, is er veel afwisseling.
  - We zwemmen in groepjes van verschillende niveaus. Stap voor stap leer je alle vaardigheden van wedstrijdzwemmen en waterpolo. Of je dus weinig of juist al wat meer zwemervaring hebt maakt niet uit, want iedereen zwemt op zijn eigen niveau.
  - Er worden vier keer per jaar leerwedstrijden georganiseerd. Twee maal een zwemwedstrijd en twee maal een mini-waterpolotoernooi.
  - Als je dat wilt, kun je op zaterdagochtend een extra zwem- en waterpolo speltraining volgen (tussen 08.40 en 10.00 uur). Daarnaast zijn er nog meer mogelijkheden tot extra trainingen binnen de vereniging. Ook is er voor Waterbikkels de mogelijkheid, bij voldoende animo, om mee te doen aan zwemwedstrijden en mini-waterpolotoernooien met andere verenigingen.

  Hoe werkt het WaterBikkelplan?
  De training is op vrijdagavond van 18.45 uur tot 19.45 uur in het sportfondsenbad in Beverwijk. De kosten vind je op de pagina tarieven. Er zijn vijf groepen. Per groepje leer je op een leuke manier weer extra vaardigheden voor zwemmen, waterpolo en je Survival C-diploma. Als je de vaardigheden van het groepje waar je inzit, beheerst, krijg je een diploma en ga je door naar het volgende groepje. In de tweede groep kun je afzwemmen voor je Survival C-diploma. Er wordt 3 tot 4 maal per jaar afgezwommen.

  Hoe lang een kind over het WaterBikkelplan doet, hangt af van de snelheid waarmee een kind de vaardigheden oppikt. Als je de vijf groepen van het WaterBikkelplan hebt doorlopen krijg je het WaterBikkelcertificaat. Hierna kun je besluiten om verder te gaan met zwemmen en waterpolo bij de wedstrijdafdeling van KZC.

  Proeflessen of inschrijven
  Natuurlijk wil jij ervaren hoe leuk het WaterBikkelplan is. We bieden dan ook 4 proeflessen aan voor nieuwe leden! Wil je een keer meedoen, neem dan contact op met Paul Kuiper door een e-mail sturen naar bikkelplan@kennemerzwemclub.nl om je voor een proefles aan te melden. Natuurlijk mag ook altijd een e-mail sturen als je vragen hebt.

  We zien je graag op vrijdagavond in het zwembad! Zodat ook jij een WATERBIKKEL kunt worden!!!

 • Waterbikkel Nieuws

  Waterbikkelnieuws mei 2024

  Hallo Waterbikkels! Wat gaat het seizoen weer snel, voor je het weet is het seizoen alweer voorbij. Tijd om jullie te vertellen wat we allemaal nog gaan doen tot de zomervakantie. Lees het hieronder en bewaar deze nieuwsbrief goed, zodat je altijd weet wat je te wachten staat. Je vindt de [...]

  Lees meer

  Zondag 31 maart Paaseiren zoeken

  Zondag 31 maart om 9.30 uur organiseert de jeugdraad weer paaseieren zoeken voor alle kinderen van het ABC-diploma zwemmen en het Waterbikkelplan. Kom je ook? Zie onderstaande uitnodiging voor meer informatie.

  Lees meer

  Waterbikkelnieuws

  Hallo Waterbikkels!  Het is alweer (bijna) Kerstvakantie vrijdag nog het waterbikkel waterpolo toernooi en daarna hebben we twee weken vakantie en gaan daarna weer lekker door. Wat we allemaal gaan doen volgend jaar? Lees het hieronder en bewaar deze Waterbikkel Nieuwsbrief goed, zodat je [...]

  Lees meer

  Waterbikkelnieuws november

  Hallo Waterbikkels! In deze nieuwsbrief zetten we weer alles op een rijtje wat we gaan doen tot de kerstvakantie. Bewaar deze Waterbikkel Nieuwsbrief dus goed, zodat je weet wat je te wachten staat. Kledingzwemmen en AfzwemmenOok dit seizoen is er 3 keer afzwemmen voor het C-diploma, de eerste keer [...]

  Lees meer

  Waterbikkelnieuws Juli 2023

  Hallo Waterbikkels! Het is alweer bijna zomervakantie. Hierbij nog een update van wat we nog gaan doen. Bewaar deze nieuwsbrief dus goed, zodat je altijd weet wat je te wachten staat. Je vindt de nieuwsbrief ook altijd terug op www.kennemerzwemclub.nl! ZomervakantieTijdens de zomervakantie is [...]

  Lees meer

  Laad meer berichten