• Waterbikkelplan

  Wil jij een Waterbikkel worden?
  Vind jij zwemmen leuk en heb je minimaal je B diploma? Wil je leren wedstrijdzwemmen en waterpoloën? Dan is het WaterBikkelplan wat voor jou!

  Waarvoor is het WaterBikkelplan?
  - Het leren van de basisvaardigheden van waterpolo en wedstrijdzwemmen.
  Het halen van het C-diploma, mocht je deze nog niet hebben.

  Wat is er zo leuk aan het WaterBikkelplan?
  - Op een leuke en speelse manier leren van basisvaardigheden van wedstrijdzwemmen en waterpolo. Veel afwisseling in de stof en spelvormen zijn onderdeel worden van het programma. Het opleiden voor C-diploma is ook onderdeel van het plan.
  - We zwemmen in groepjes van verschillende niveau's. Stap voor stap leer je ze de alle vaardigheden van wedstrijdzwemmen en waterpolo. Of je dus weinig of juist al wat meer zwemervaring hebt, geen probleem, want iedereen zwemt op zijn eigen niveau.
  Er worden vier keer per jaar leerwedstrijden georganiseerd. Twee maal een zwemwedstrijd en twee maal een mini-waterpolotoernooi.
  Je kunt als je dat wilt op zaterdagochtend een extra zwem- en waterpolo speltraining volgen(tussen 08.40 en 10.00 uur). Daarnaast zijn er nog mee mogelijkheiden tot extra trainingen binnen de vereniging. Ook is er voor Waterbikkels de mogelijkheid, bij voldoende animo, om mee te doen aan zwemwedstrijden en mini-waterpolotoernooien met andere verenigingen.

  Hoe werkt het WaterBikkelplan?
  De training is op vrijdagavond van 18.45 uur tot 19.45 uur in het sportfondsenbad in Beverwijk. De kosten vind je op de pagina tarieven. Er zijn vijf groepen. Per groepje leer je op een leuke manier weer extra vaardigheden voor zwemmen, waterpolo en je C-diploma. Als je de vaardigheden van het groepje waar je inzit beheerst, krijg je een diploma en ga je door naar het volgende groepje. In de tweede groep kun je afzwemmen voor je C-diploma. Er wordt 3 tot 4 maal per jaar afgezwommen.

  Hoe lang een kind over het Waterbikkelplan doet, hangt af van de snelheid waarmee een kind de vaardigheden oppikt. Als je de vijf groepen van het WaterBikkelplan hebt doorlopen krijg je het Waterbikkelcertificaat. Hierna kun je besluiten om verder te gaan met zwemmen en waterpolo bij de wedstrijdafdeling van KZC.

  Vragen of inschrijven
  Natuurlijk wil jij ervaren hoe leuk het Waterbikkelplan is.  We bieden dan ook 4 proeflessen aan voor nieuwe leden! Wil je een keer mee doen, neem dan contact op met Paul Kuiper door een e-mail sturen naar bikkelplan@kennemerzwemclub.nl om je voor een proefles aan te melden. Natuurlijk mag ook altijd een e-mail sturen als je vragen hebt.

  We zien je graag op vrijdagavond in het zwembad! Zodat ook jij een WATERBIKKEL kunt worden!!!

 • Waterbikkel Nieuws

  Waterbikkelnieuws Juli 2023

  Hallo Waterbikkels! Het is alweer bijna zomervakantie. Hierbij nog een update van wat we nog gaan doen. Bewaar deze nieuwsbrief dus goed, zodat je altijd weet wat je te wachten staat. Je vindt de nieuwsbrief ook altijd terug op www.kennemerzwemclub.nl! ZomervakantieTijdens de zomervakantie is [...]

  Lees meer

  Waterbikkelnieuws Mei 2023

  Hallo waterbikkels! Wat gaat het seizoen weer snel, de meivakantie is alweer voorbij. Tijd om jullie te vertellen wat we allemaal nog gaan doen tot de zomervakantie. Lees het hieronder en bewaar deze nieuwsbrief goed, zodat je altijd weet wat je te wachten staat.  ZomervakantieTijdens de [...]

  Lees meer

  Paaseieren zoeken in de duinen

  Paaseitjes zoeken!Zondag 9 april om 9:30 uur komt de paashaas langs.Voor wie: Alle kinderen van het ABC-zwemmen en waterbikkelplanWaar: Verzamelen op de parkeerplaats van de duinen (Heemskerk).De parkeerplaats bevindt zich tegenover de Patatoloog op de Rijksstraatweg.Als je een duinkaart hebt zouden[...]

  Lees meer

  Carnaval bij KZC - 18 februari

  Het is feest bij KZC, en wij willen graag dat jij erbij bent! Vergeet je niet aan te melden, niet aanmelden = niet meedoen Waar: clubhuis de Dryver (naast het zwembad) Wanneer: zaterdag 18 februari van 14:00-16:00 uur Kosten: een kleine bijdrage van €4,00 Voor wie: alle kinderen van het [...]

  Lees meer

  Waterbikkelnieuws December 2022

  Hallo Waterbikkels! Het is alweer bijna Kerstvakantie vrijdag nog het waterbikkel waterpolo toernooi en daarna hebben we twee weken vakantie en gaan daarna weer lekker door. Wat we allemaal gaan doen volgend jaar? Lees het hieronder en bewaar deze Waterbikkel Nieuwsbrief goed, zodat je altijd [...]

  Lees meer

  Laad meer berichten