• Wat doen wij?

 • De Kennemer Zwem Club is opgericht in 1953 en heeft haar clubhuis "De Drijver" vlak naast het Sportfondsenbad in Beverwijk. Bij de vereniging kunnen kinderen leren zwemmen maar daarna ook deelnemen aan wedstrijdzwemmen en waterpolo. KZC heeft een 50 meter bad ter beschikking, een uniek bad voor wedstrijdzwemmen en waterpolo.

  Buiten de wedstrijden worden er vele activiteiten ontwikkeld door de vrijwilligers, van klaverjasavonden, de film-patat-disco middag, het jaarlijkse trainingskamp tot de jaarlijkse feestavond waar onze kampioenen worden gehuldigd.

  Leren zwemmen bij KZC

  Bij de Kennemer Zwem Club kun je leren zwemmen voor het A, B, C. Dit heet het elementair zwemmen. Bij KZC kun je dit doen op de vrijdagavond van 18:00-19:30 uur. Het elementair zwemmen staat onder leiding van een gediplomeerde instructrice. Naast de instructrice staan er ook andere enthousiaste kaderleden van de club op vrijwillige basis langs de badrand. Er is altijd wel een plekje vrij als u het ook leuk vindt om actief te helpen bij het leren zwemmen van uw eigen kind of dat van een ander.

  Kijk voor meer informatie op onze pagina ZwemABC. Voor het inschrijven van uw kind of voor informatie kunt u ons mailen.

  Na het behalen van het B diploma kan er verder worden gezwommen voor het C diploma en het Waterbikkelplan, waar je op een speelse manier vertrouwt raakt met de echte wedstrijdzwemslagen en met elkaar leert mini waterpolo├źn. Het Waterbikkelplan is elke vrijdagavond van 18:45-19:45 uur. Hiermee heb je een prima basis als je bij KZC verder wilt gaan met wedstrijdzwemmen en waterpolo.

  Voor informatie kijkt u op onze pagina over het Waterbikkelplan of kunt u ons mailen.

  Wedstrijdzwemmen bij KZC

  Deelnemen aan wedstrijden kun je vanaf je 8e jaar. Het is dan handig als je alle wedstrijdslagen kunt zwemmen. Dit bereik je door aan heteigen Waterbikkelplan van KZC deel te nemen of een vergelijkbare opleiding (zwemvaardigheid 1 t/m 3). Natuurlijk moet je naast techniek ook over een goede conditie beschikken.

  Aan beide wordt gewerkt tijdens de zwemtrainingen. Gediplomeerde trainers begeleiden je in alle facetten van de zwemsport. Door een betere techniek in de wedstrijdzwemslagen ga je ??ineens?? nog sneller zwemmen. Meestal na zo??n 3 tot 6 maanden trainen is je conditie al zo goed, dat je al langere afstanden kunt zwemmen. Je ouders merken dat doordat je (nog) meer gaat eten, nooit meer moe wordt (zij wel) en ... vroeg naar bed gaat.

  Als je wilt komen kijken bij een training of een keer op proef mee wilt doen kan dat op zaterdagochtend van 8 tot 8:40 uur. Stuur ons wel eerste even een mailtje.

  Er zijn tijdens het zwemseizoen vele wedstrijden. Meestal worden deze op zondag gehouden. Ook zij er elk seizoen toernooien. In het voorjaar doen we altijd mee aan een groot toernooi. Heb je nog meer vragen over het wedstrijdzwemmen bij KZC, stuur ons dan een e-mail.

  Waterpolo bij KZC

  Met waterpolo kun je beginnen als je het C diploma hebt of het Waterbikkelplan hebt gedaan. Op zaterdagochtend is er een waterpolotraining van 9.20 tot 10 uur. Als je wilt komen kijken bij een training of een keer op proef mee wilt doen moet je dit wel van tevoren even melden, het liefst per mail.

  Tot 14 jaar is waterpolo gemengd bij KZC daarna zijn er dames en heren teams.