• Nieuwsbrief juni 2024

  In deze nieuwsbrief:

  • Van de Voorzitter
  • Ontwikkelingen nieuw zwembad locatie De Waterackers
  • Elementair Zwemmen
  • Wedstrijdzwemmen
  • Waterpolo
  • Pasdagen
  • Sponsorcommissie
  • Laatste trainingen 2023/2024 en eerste trainingen 2024/2025

  Van de voorzitter
  Beste leden, ouders en betrokkenen van KZC,

  De schoolvakanties staan alweer voor de deur en de laatste trainingen worden afgewerkt en dus tijd voor de laatste nieuwsbrief van dit seizoen boordevol informatie.

  Dankzij onze vrijwilligers hebben wij weer een geweldig seizoen met veel nieuwe activiteiten achter de rug! Wij zien jullie graag terug op de jaarlijkse vrijwilligers BBQ op 6 juli a.s.

  Alle leden, vrijwilligers en overige betrokkenen, hartelijk dank voor jullie inzet en een hele fijne zomervakantie gewenst!

  Namens het bestuur van KZC,

  Piet van den Hoorn, voorzitter


  Ontwikkelingen nieuw zwembad locatie De Waterackers
  In de nieuwsbrief van december 2023 hebben wij vermeld dat de gemeentes Beverwijk en Heemskerk besloten hebben een zwemcomplex te bouwen op locatie De Waterackers.

  De volgende fase is het uitwerken van de kostendekking door beide gemeentes en goedkeuring door de gemeenteraden medio juni/juli 2024. Wij hebben indicaties dat dit moment mogelijk zes maanden opgeschoven wordt. Tot die tijd zal er geen aanbesteding plaats vinden.

  In het raadsvoorstel is een multifunctionele verenigingsruimte opgenomen. Wij zijn van mening dat dit geen adequate vervanging is van ons clubhuis. In een brief met een uitgebreide motivatie om het belang van een eigen clubhuis te onderschrijven, hebben wij in maart de colleges van B&W van beide gemeentes benaderd en in gesprek te willen komen omtrent realisatie. Deze gesprekken moeten nog plaatsvinden.

  Elementair Zwemmen
  In maart is er weer afgezwommen voor diploma A en B, waarna een extra groep kinderen op 24 mei voor A af mochten zwemmen. Het seizoen wordt afgesloten met het afzwemmen op 28 juni voor diploma B en op 5 juli voor diploma A.

  Inmiddels maken wij gebruik van een leerlingen volgsysteem. Alle ouders hebben een inlogcode gekregen waardoor ze online inzicht krijgen in de vorderingen van hun kind en of het afzwemmoment er al aan staat te komen. Van deze mogelijk wordt massaal gebruik gemaakt. Het is een extra stukje dienstverlening naar ouders en kind en een extra stimulans om nog eens goed je best te doen voor het afzwemmen!

  Zijn alle dolfijntjes groen (voorbeeld diploma B), dan mag je afzwemmen!

  Zwemscore

  Wedstrijdzwemmen
  Na een dip in de opbouw als gevolg van de coronajaren zit het wedstrijdzwemmen weer in de lift! Wij hebben een enthousiaste groep vrijwilligers die zorgt dat de trainingen en wedstrijden netjes verlopen. Voor een zwemwedstrijd komt heel wat kijken, een paar voorbeelden; kinderen naar het zwembad brengen, jurytafel bemensen, tijdwaarnemen, zorgen dat de kinderen op het juiste moment aan de start verschijnen. Daar kunnen wij nog wel enthousiaste ouders gebruiken. Hoe leuk is als je als ouder meegaat naar een wedstrijd en ook nog een zinvolle bijdrage kunt leveren en niet alleen maar op het terras hoeft te zitten! Ons kader bereidt een informatiesessie voor waarin uitgelegd wordt wat er bij een bij een wedstrijd komt kijken, wie daarvoor nodig zijn en wat je daarvoor moet doen! Hou de website en Facebook in de gaten voor meer informatie.

  Sportieve prestaties
  Golddigger Bram Loots heeft tijdens de provinciale kampioenschappen maar liefst 8 keer goud (individueel) en 2 maal zilver (estafette) behaald. Rens Noordoever deed het uitstekend met 3 maal zilver op de individuele nummers en tweemaal goud op de estafette nummers. Op het NK langebaan in Amersfoort heeft Bram de volgende resultaten behaald: 200m vrije slag 1:54.61 2e plaats jeugd,  400 m vrije slag 4:02,69 2e plaats jeugd en 4e plaats senioren in een tijd van 4:00,22, 100m rugcrawl 3e plaats jeugd 58,23, 200m rugcrawl 1e plaats jeugd 2:05,60, 800m vrije slag 8:25,08 2e plaats jeugd en brons senioren, 100m vrije slag 2e plaats jeugd in 52,73, 1500m vrije slag 15:54,42 brons jeugd en senioren.  Ook Rens zwemt de komende weken nog op het NK en NJK. Lizzie Plantinga kan zich nog te plaatsen voor de jaargang finales in Dordrecht.

  Waterpolo
  Het waterpoloseizoen is weer ten einde en we kijken terug op een jaar vol prestaties en sportief plezier. Met trots delen we de resultaten van enkele van onze teams.

  Dames 2 heeft een fantastisch seizoen achter de rug. Ze zijn kampioen geworden en hebben promotie afgedwongen naar de tweede klasse. Een geweldige prestatie waar het hele team trots op kan zijn!

  Ook KZC onder de 15 mag zich kampioen noemen. Hoewel ze op de derde plek zijn geëindigd, zijn ze toch kampioen geworden omdat andere teams gebruik maakten van dispensatiespelers. Dit team heeft laten zien wat doorzettingsvermogen en teamwork kunnen bereiken.

  Hetzelfde geldt voor KZC onder de 11. Zij hebben een geweldig seizoen gedraaid en promoveren volgend jaar naar de eerste klasse. We zijn ontzettend trots op deze jonge talenten.

  Heren 1 en Dames 1 hebben in hun eerste seizoen in de bond knap weten te handhaven. Heren 1 eindigde zelfs op een mooie vierde plek. Beide teams hebben laten zien dat ze klaar zijn voor de uitdagingen in de bond en we kijken uit naar hun verdere ontwikkeling.

  Een bijzondere verrassing dit seizoen was Heren 5. Dit team heeft boven verwachting gepresteerd en eindigde op een knappe vierde plek in de competitie. Hun inzet en teamgeest waren inspirerend voor de hele vereniging.

  Vooruitblik op het Nieuwe Seizoen
  Voor het aankomende seizoen zijn er een aantal belangrijke wijzigingen en nieuwtjes:

  1. Leeftijdsgroepen Jeugd: Voor de jeugdteams zijn de leeftijdsgroepen gewijzigd. Tijdens de informatieochtend op 1 juni is hier aandacht aan besteed. De voorlopige teamindeling is toen ook bekendgemaakt en er was gelegenheid om vragen te stellen.
  2. Trainingstijden en Coach Onder 16: Belangrijke punten die tijdens de informatieochtend aan bod kwamen en waar later meer duidelijkheid over zal worden gegeven, zijn onder andere de trainingstijden en de aanstelling van een coach voor het onder de 16 team.
  3. Seniorenteams: Voor de senioren zal er weinig veranderen. We zijn druk bezig met de indelingen van de teams voor volgend jaar. Voor de selectie van Heren 1 zal er een selectietraining worden ingepland. Meer informatie hierover volgt later. Zorg ervoor dat je tijdens de vakantie fit blijft, zodat je een goede indruk kunt maken bij de nieuwe herentrainer Rick Mors. Zodra de indelingen gemaakt zijn, maken we deze bekend via de gebruikelijke kanalen en komt er uiteraard een moment waarop vragen kunnen worden gesteld.
  4. Interesse in Waterpolo?: Mocht jouw kind graag willen waterpoloën maar ben je nog niet op de hoogte, stuur dan een mailtje naar waterpolo@kennemerzwemclub.nl. We verwelkomen graag nieuwe spelers!

  Voor iedereen geldt: mocht je naar aanleiding van dit bericht verdere vragen hebben, dan kun je contact opnemen via waterpolo@kennemerzwemclub.nl.

  We danken iedereen voor hun inzet en betrokkenheid het afgelopen seizoen en kijken uit naar een nieuw jaar vol sportieve successen.

  Pasdagen 1 juni jl.
  De kledingcommissie heeft een nieuwe leverancier gevonden voor onze clubkleding! De eerste pasdag vond plaats op 1 juni 

  Het is mogelijk om een zwembroek of badpak te passen en te bestellen, zowel voor waterpolo als voor het wedstrijdzwemmen. Ook kun je een nieuwe polo, sportbroek, zwemtas en/of handdoek met logo bestellen. Er zijn meerdere opties beschikbaar. Voor de dames zijn er twee verschillende modellen van het waterpolobadpak. Een totaaloverzicht van het aanbod wordt nog gemaakt. Op dit moment wordt er gewerkt aan het ontwerp van de zwembroeken en badpakken! Het wordt dus een nieuw ontwerp.

  We willen ook aangeven dat we verwachten dat iedereen vanaf volgend seizoen in een zwembroek of zwempak van het KZC naar de wedstrijden komt. We willen uitstralen dat we 1 club zijn! We snappen dat er ook sporters zijn die nog passende clubkleding hebben. We hebben daarom bedacht om het komend seizoen een overgangsperiode te laten zijn. Vanaf seizoen 2025/2026 is het de bedoeling dat iedereen tijdens wedstrijden de nieuwe clubkleding draagt.

  Sponsorcommissie

  Meld je aan voor de Club van 100 van KZC
  De Club van 100 is een groep met personen die de zwem- en waterpolovereniging KZC een extra warm hart toedraagt. Gezamenlijk zorgen zij voor een financiële boost aan de vereniging. Deze financiële boost kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor jeugdactiviteiten, teambuilding, trainingskampen en toernooien. Met zijn allen zorgen zij er dus voor om mooie dingen te kunnen doen voor onze zwem- en waterpolovereniging KZC.

  Om de financiële boost te kunnen geven, zamelt de Club van 100 geld in door middel van lidmaatschappen. De leden van de Club van 100 betalen een jaarlijks lidmaatschap van €100,-. In ruil hiervoor ontvangen de leden exclusieve voordelen en erkenning.

  Alle leden van de Club van 100 krijgen een eervolle vermelding op het Club van 100 bord in clubhuis “De Dryver” van KZC. Jaarlijks wordt er een exclusieve bijeenkomst georganiseerd in het clubhuis van KZC voor de leden van de Club van 100. En tijdens deze bijeenkomst wordt ook aan alle leden het jaarlijkse Club van 100 cadeau gepresenteerd.

  Om lid te worden van de Club van 100 kan je je aanmelden door middel van het online aanmeldformulier hieronder. Met jouw lidmaatschap draag je direct bij aan de ontwikkeling en de groei van de zwem- en waterpolovereniging KZC. Samen met de andere leden van de Club van 100 zorgen jullie ervoor dat de zwem- en waterpolovereniging mooie dingen kan doen.

  Aanmeldlink google forms: https://forms.gle/UekQioonYHeSQDao8

  Contactgegevens: sponsor@kennemerzwemclub.nl

  Steun onze club door boodschappen te doen bij Vomar

  Spek eenvoudig én geheel kosteloos onze clubkas door boodschappen te doen bij Vomar: dit kan nu heel eenvoudig met Club is Koning. Meld je aan via onderstaande stappen en spaar mee! 

  1. Download de Vomar-app en maak hierin een digitale Klant-is-Koning kaart aan. Wil je liever een fysieke kaart? Deze kun je gratis meenemen bij jouw Vomar.
  2. Koppel vervolgens je kaart aan de club met onze unieke clubcode: KENBE2021
  3. Laat altijd je kaart of app scannen bij je boodschappen. Je spaart automatisch mee!
  4. Vomar maakt ieder kwartaal 0.5% van het bedrag dat alle leden aan boodschappen besteden over naar onze club.

  Kortom, het is in een mum van tijd geregeld en kost jou helemaal niets extra. Koppel dus snel je kaart en spek onze clubkas!

  Kijk voor meer informatie over clubsparen op www.vomar.nl/cik

  CIK Vomar 

   Laatste trainingen 2023/2024 en eerste trainingen 2024/2025 

   

  Wat

  Laatste training

  Eerste training

  Maandag 17:00 – 18:30

  Wedstrijdzwemmen

  24 juni

  2 september

  Maandag 21:00 – 22:00

  Waterpolo

  22 april

  5 augustus

  Dinsdag 18:00 – 19:30

  Wedstrijdzwemmen

  25 juni

  3 september

  Dinsdag 21:00 – 22:00

  Waterpolo

  23 april

  3 september

  Woensdag 17:45 – 18:30

  Wedstrijdzwemmen

  12 juni

  4 september

  Donderdag 06:00 – 07:00

  Wedstrijdzwemmen

  13 juni

  5 september

  Donderdag 20:00 – 21:00

  Waterpolo

  2 mei

  8 augustus

  Donderdag 21:00 – 22:00

  Waterpolo

  25 april

  12 september

  Vrijdag 18:00 – 18:45

  Elementair zwemmen

  12 juli

  6 september

  Vrijdag 18:45 – 19:30

  Elementair zwemmen

  12 juli

  6 september

  Vrijdag 18:45 – 19:45

  Waterbikkelplan

  12 juli

  6 september

  Vrijdag 19:45 – 20:45

  Waterpolo

  7 juni

  6 september

  Vrijdag 20:45 – 21:30

  Waterpolo

  7 juni

  6 september

  Zaterdag 08:00 – 09:00

  Wedstrijdzwemmen

  29 juni

  7 september

  Zaterdag 09:00 – 10:00

  Waterpolo

  8 juni

  7 september