• Nieuwsbrief juli 2023

    Iedereen is vertrokken naar landen waar het minimaal 40 graden is, waar heb je dan nog puf voor? Precies, de laatste nieuwsbrief van het seizoen 2022/2023!

    • Van onze voorzitter
    • Sportieve prestaties
    • Waterpoloteams en voorlopige indelingen

    Van onze voorzitter
    Beste leden, ouders en betrokkenen van KZC,

    Wat hebben wij een fantastisch sportief jaar achter de rug! En wat fijn dat ik daar nog even verslag van mag doen, ook al was mijn aandeel in het succes maar beperkt. Onze leden hebben het toch echt zelf gepresteerd, onder de bezielende leiding van de trainers, coaches en alle vrijwilligers die dit mogelijk hebben gemaakt.

    Op 08 juli hebben wij jullie bedankt met een perfect georganiseerde vrijwilligers BBQ! Ik heb zelfs mijn vakantie één dag ingekort om er niets van te mogen missen. De zomerstorm van 05 juli dreigde ons feestje nog te verstoren door een boom richting het clubhuis te blazen. Onze mannen en vrouwen van de clubhuiscommissie kwamen direct in actie en gingen de boom gewapend met zagen en bijlen te lijf en voor de avond viel was het gevaar geweken en de boom geknot.

    Financieel doet KZC het prima. Er is een gezonde vraag van de zwem- en waterpolocommissie naar meer badwater om de sportieve ambities te realiseren. Het is nog onduidelijk wat hoge inflatie en energiekosten gaan betekenen. Onze penningmeester houdt dit scherp in de gaten.

    De sponsorcommissie is zeer actief om extra inkomsten te genereren ten behoeve van clubactiviteiten, denk aan de Grote Clubactie en de Club is Koning actie van de Vomar. Een nieuw initiatief is de “Club van 100”, meer nieuws hierover wordt nog bekend gemaakt.

    Het leszwemmen is na corona weer vol op stoom; voor het eerste uur is er een wachtlijst van één jaar en voor het tweede uur iets korter. Op 30 juni is weer afgezwommen voor het B-diploma met negen kinderen die allemaal geslaagd zijn. Op 07 juli is afgezwommen voor het A-diploma met tien kinderen en wat een feestje, zij zijn ook allen geslaagd!

    Ook dit jaar doet KZC weer mee aan de Dag van de Sport op 02 september. 25 sportaanbieders in Beverwijk openen hun deuren en iedereen kan de hele dag gratis de sporten ervaren die hij/zij/hen wil. Dit jaar is de organisatie in handen van de jeugdcommissie. David Rinder van de jeugdcommissie nam dit direct op zich toen hij hoorde dat Elise Hoogland dit door een pittige operatie (het gaat gelukkig weer goed) niet op zich kon nemen. Meer informatie staat op onze website.

    Sportieve prestaties
    Op onze social media zijn de prestaties van de wedstrijdzwemmers en de waterpoloteams regelmatig te volgen en ook in de krant zijn de topprestaties niet onopgemerkt gebleven.

    Op het Nederlands Jeugdkampioenschap hebben Rens Noordover en Bram Loots met team NH meegedaan aan de 4 x 100m en 4 x 200 m vrij estafette. Op beide afstanden werden ze tweede. Bram werd in de 4 x 100 m wisselslag estafette derde, individueel tweede op de 100 en 200 m vrije slag en individueel derde op de 400 m vrije slag. Tijdens de Speedo Fast Water Meet zwom Bram op de 1500 m vrije slag, met zijn tussentijd op de 800 m korte baan een junioren- en jaargang record 16 jaar. Van harte gefeliciteerd, geweldige prestaties! Het seizoen zit er voor Bram nog niet op: Hij zwemt van 22 tot en met 30 juli tijdens het European Youth Olympics Festival in Maribor Slovenië individueel de 400 en 1500 m vrije slag en de 4 x 100 m vrije slag en de 4 x 100 m wisselslag.

    Onze waterpoloteams hebben het dit jaar extra spannend gemaakt! Zowel Heren 1 als Dames 1 zijn gepromoveerd naar de bondscompetitie. Niet rechtstreeks geplaatst, maar met wat aanmoediging richting de KNZB zijn ze zeer terecht gepromoveerd. Van harte gefeliciteerd, na 15 jaar doet KZC weer met twee teams mee in de bondscompetitie. Dat smaakt naar meer! Zie ook de bijdrage van Wouter over de voorlopige indelingen van de teams voor het nieuwe seizoen.

    Het seizoen werd zoals gebruikelijk afgesloten met het waterpolotoernooi in Borculo. KZC is een graag geziene gast op het toernooi en het is altijd supergezellig.

    De schoolvakanties zijn inmiddels begonnen en ik kijk nu al uit naar de start van het nieuwe seizoen. Alle leden, kader en vrijwilligers, hartelijk dank voor jullie inzet en een heel fijne vakantie gewenst!

    Namens het bestuur van KZC,

    Piet van den Hoorn, voorzitter 



    Trainingen na de vakantie 
    Ter herinnering een overzicht met de start van de training na de zomervakantie:

    Dag

    Sport

    Tijdstip

    Eerste training

    Maandag

    Zwemmen

    17:00 - 18:30

    04 september

    Maandag

    Waterpolo

    21:00 - 22:00

    07 augustus

    Dinsdag

    Zwemmen

    18:00 - 19:30

    05 september

    Dinsdag

    Waterpolo

    21:00 - 22:00

    05 september

    Woensdag

    Zwemmen

    17:45 - 18:30

    06 september

    Donderdag

    Zwemmen

    06:00 – 07:00

    07 september

    Donderdag

    Waterpolo

    20:00 - 21:00

    10 augustus

    Donderdag

    Waterpolo

    21:00 - 22:00

    14 september

    Vrijdag

    Zwemles ABC

    18:00 - 19:30

    08 september

    Vrijdag

    Waterbikkelplan

    18:45 - 19:45

    08 september

    Vrijdag

    Waterpolo

    19:45 - 20:45

    08 september

    Vrijdag

    Waterpolo

    20.45 – 21.30

    08 september

    Zaterdag

    Zwemmen

    08:00 - 09:00

    09 september

    Zaterdag

    Waterpolo

    09:00 – 10:00

    09 september

     

    Waterpoloteams en voorlopige indelingen
    Het afgelopen seizoen ligt inmiddels achter ons en de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn in volle gang. Voor heren 1 en dames 1 waren de laatste speelrondes cruciaal voor promotie en daarmee ontzettend spannend. Helaas kwamen beide teams net te kort om rechtstreeks te promoveren en eindigden door het onderling resultaat met de concurrent op de tweede plaats.

    Voor de heren is een verzoek tot promotie door de bond gehonoreerd. Bij de dames is er door KZC een bezwaar ingediend bij de bond met betrekking tot de onreglementaire inzet van (jeugd)spelers door UZSC. Door dit succesvolle bezwaar heeft ook dames 1 de stap mogen maken naar de bondscompetitie. Dit betekent dat we voor het eerst sinds vijftien jaar weer met een heren- en een damesteam in de bondscompetitie uitkomen. Een mooie prestatie.

    Ten opzichte van het vorige seizoen zal er weinig veranderen. De grootste verandering vindt plaats bij de heren waar wij dit seizoen met vijf herenteams in de competitie actief zullen zijn in plaats van de vier teams van het afgelopen seizoen. De herenteams 3 tot en met 5 zijn hierover reeds geïnformeerd door de senioren coördinator tijdens een bespreking in het clubhuis.

    Voor de overige senioren zal informatie volgen via de trainers/coaches.

    Voor de jeugd zullen er weer verschillende inloopmomenten worden georganiseerd voor de spelers en hun ouders. Hier zal informatie gegeven worden over het nieuwe seizoen, wat er verwacht wordt van de spelers en wat ze van KZC kunnen verwachten. Ook wordt er van dit moment gebruik gemaakt om nieuwe foto’s te maken voor de startkaarten zodat deze weer helemaal actueel zijn. Het is dus belangrijk om hierbij te zijn. De inloopmomenten zullen plaatsvinden op 19 augustus volgens het onderstaande schema:

    Tijd

    Team

    Opmerkingen

    12.00

    Minipuppen

    Iedereen jonger dan 11, in het bezit van minimaal een B-diploma en zwemmend bij het Waterbikkelplan

    13.00

    Onder de 11

    Iedereen jonger dan 11 en doorstromend vanuit de minipuppen

    14.00

    Onder de 13

    Iedereen van 11-13 jaar oud

    15.00

    Onder de 15

    Iedereen van 13-15 jaar oud

     De komende weken zullen ook alle spelers van de jeugdteams in de juiste Whatsappgroepen worden geplaatst, dus houd dit goed in de gaten. Mocht je voor het eerst mee willen doen met waterpolo, stuur dan even een mail naar waterpolo@kennemerzwemclub.nl en dan komen wij zo snel mogelijk bij je terug.

    Voor iedereen geldt, mocht je naar aanleiding van dit bericht verder vragen hebben, ook dan kun je contact opnemen via het bovenstaande mailadres.

    Namens de waterpolocommissie,

    Wouter Smit