• Nieuwsbrief November 2022

  De eerste helft van dit seizoen en 2022 zit er alweer bijna op, tijd dus voor een nieuwsbrief met:

  • Van onze voorzitter en de bestuurstafel:
   • Over ledenverloop en vrijwilligers
   • Financiën en contributietarieven voor het nieuwe jaar
   • Extra inkomsten door sponsoring
   • Sportieve prestaties
   • En vacatures voor bestuursfuncties
   • 5 december geen training en rooster rond de kerstvakantie
   • Pasdagen bij Marcel sport volgende week van maandag 5 tot zaterdag 12 december


  Van onze voorzitter

  Beste leden en betrokkenen van KZC,

  Nog een aantal weken en dan is het alweer kerst en oud & nieuw. Tijd dus voor een algemene nieuwsbief. Het eerste deel van het seizoen zit er bijna op zit en vorige week heeft het bestuur vergaderd. Door middel van dit bericht proberen we iedereen te informeren over de algemene stand van zaken binnen onze club en andere noemenswaardige ontwikkelingen.

  Ledenverloop en vrijwilligersorganisatie
  Als eerste is het goed te melden dat KZC qua ledenaantal weer op het niveau is van vóór de coronasluitingen. Wat we zien is dat het leszwemmen vol is en met een (forse) wachtlijst werkt. Het waterbikkelplan is ook weer behoorlijk goed gevuld. Wel hebben we te maken met ‘het gat’ in de aansluiting van het bikkelplan met de wedstrijdsport. Bij de junioren zien we trouwens hetzelfde als het gaat om doorstroom naar deelname aan zwem- en waterpolowedstrijden. Coronamaatregelen hebben onze vereniging dus wel geraakt als het gaat om aanwas en doorstroming, doordat dit anders zo ‘normale’ proces door die maatregelen verstoord is geweest. Net als bij vele clubs en organisaties hebben bij ons jongere jeugdleden, maar ook vrijwilligers gedurende de coronasluitingen voor andere activiteiten gekozen. Dat is logisch, maar ook erg jammer. We zullen extra energie moeten stoppen in het weer overbruggen van die gevallen gaten om weer een gezonde doorstroom te krijgen. Gelukkig is de oudere jeugd en zijn bijna alle de senioren en andere vrijwilligers bij de club gebleven. En dat is goed nieuws, want we hebben iedereen weer nodig voor verder herstel en onze doorstart.

  Via deze weg een terugkerende oproep aan iedereen om mee te helpen als dat kan. Of het gaat om begeleiding van kinderen, trainingen of wedstrijden, schroom niet als je ergens voor wordt gevraagd of ook om goede ideeën om te zetten in acties. Iedere nieuwe vrijwilliger helpt ons bestaande kader enorm om met sportief plezier en in een veilige omgeving de vereniging gezond en draaiende te houden !!

  Financiën en contributietarieven 2023
  Vervolgens is het goed om hier te melden dat het financieel ook nog goed gaat en dat KZC nog steeds een budgetneutraal resultaat draait. Alle ontvangen facturen voor het niet gebruiken van het zwembad door coronasluitingen zijn ondertussen kwijtgescholden en door bevriezing van de contributietarieven en opschorting van inningen tijdens sluitingen, zijn de resultaten rond de nul gebleven. KZC heeft haar reserves slechts zeer minimaal hoeven aanspreken. Dus ondanks indexaties van het zwembad en zwembond die wel jaar op jaar zijn doorgevoerd en zullen blijven worden doorgevoerd. Het zwembad en ons clubhuis echter, hebben wel vaste energietarieven voor 2023 dus daar wordt onze vereniging het komende jaar niet extra door geraakt. Voor 2023 en in de veronderstelling dat dit een normaal jaar worden, hoeven de KZC-tarieven ‘slechts’ omhoog met normale indexaties om budgetneutraal te kunnen blijven zijn.

  De verwachte kosten zijn en in kaart gebracht en op basis van het huidige ledenbestand zijn de 2023-tarieven bepaald. Deze bedragen voor Leszwemmen, Waterbikkelplan en de F+E jeugd € 36,-/maand; tot en met B-jeugd € 40,-/maand en voor A-jeugd en Senioren € 44,-/maand. Het Masterzwemtarief gaat naar € 27,50/maand. Zoals altijd word deze geïncasseerd aan het eind van de maand voorafgaand aan de maand waarvoor die geldt. Eind december zullen deze voor het eerst gehanteerd voor januari en vervolgens elke maand. Voor de maanden juli en augustus zal zoals gebruikelijk niet worden geïncasseerd.

  Extra inkomsten
  De sponsorcommissie heeft ook weer veel energie gestoken en extra inkomsten weten te genereren voor extra uitgaven. Zo dragen onze bestaande sponsoren nog steeds hun steentjes bij, maar extra initiatieven helpen ook om de zaken betaalbaar te houden voor iedereen. Zo zijn de kosten van de nieuwe tenten die KZC gebruikt voor toernooien betaald door de ‘bijdrage voor buurtinitiatieven’ van Tata. Ook hebben velen zich aangemeld voor de Club is Koning actie van de Vomar en was de jaarlijkse Grote Clubactie dit jaar een groot succes! We zullen binnenkort besluiten aan welke extra spullen of activiteiten de vereniging hetextra  geld wil gaan besteden.

  Dan sportieve prestaties
  Zoals eerder gezegd heeft de club het lastig met de aansluiting van de jongste jeugd naar de wedstrijdsport. De leszwembadjes en waterbikkelgroepen vullen zich wel weer, maar op dit moment doet jammer genoeg maar een kleine zwemploeg mee aan wedstrijden en hebben we een beperkt aantal waterpolojeugdteams. Wel wordt er goed gepresteerd door iedereen met snelle tijden, mooie overwinningen en hier en daar hoge klasseringen. Met als extreme uitzondering het Nederlands jaargangrecord voor 14 jarigen door onze Bram Loots op de 800m vrije slag! Onze E-tjes/o11jaar en C-tjes/o15jaar hebben ondanks de vele inspanningen van de spelers en de trainers nog wat moeite om punten te verzamelen. Onze D-tjes/o13jaar staan wel al gedeeltelijk bovenaan. Voor meiden en jongens o17 heeft KZC dit jaar combinatieteams met VZV uit IJmuiden ingeschreven en allebei de teams staan bovenaan in hun competities. Hoewel het bij de lagere seniorenteams soms wat lastiger is om de punten binnen te halen, geldt dat niet voor onze selecties van Dames1 en Heren1. Door veel plezier en hard werken op de trainingen kunnen zij op dit moment hun ranglijsten aanvoeren. Knap gedaan en hou dat vol!

  Wat betreft ontwikkelingen voor bestuursfuncties van Voorzitter en Secretaris
  Tijdens de afgelopen bestuursvergadering heb ik aangegeven dat ik bijna 20 jaar in het bestuur van KZC zit. Lang als penningmeester en de laatste jaren dus als voorzitter. En hoewel dat prima is, vind ik het ook tijd voor mezelf en voor nieuwe gedachtes voor de club op langere termijn. En daarom ga ik de komende tijd actief op zoek naar een vervanger en een rol op de achtergrond binnen de club. Toen ik dit zei, gaf Sander de Ruijter, nu secretaris en ruim 10 jaar in het bestuur van KZC ook te kennen zijn rol voor de club anders in te willen gaan vullen. Allebei hebben we het doel om uiterlijk bij de aankomende ledenvergadering (eind maart) een opvolger te presenteren. Uiteraard zullen wij actief ons netwerk aanwenden, maar mocht je ideeën hebben of weten dat iemand dit kan en ambieert, zoek dan contact met ons op of stuur een mail naar voorzitter@kennemerzwemclub.nl en/of secretaris@kennemerzwemclub.nl

  Kortom,
  KZC is gezond en leeft nog volop en daar blijven we tot en na de feestdagen een vervolg aan te geven. Uiteraard willen we via deze weg iedereen bedanken voor alle inzet! Maar ook een oproep doen voor éxtra handen binnen de commissies en aan de badrand. Want hoewel alles lijkt te kunnen bij KZC, lukt dat alleen omdat de vrijwilligers onze club en leden bij elkaar houden en zorgen voor de continuïteit. Dus draag je steentje bij daar waar je kan! Hopelijk hebben we iedereen middels dit schrijven weer voldoende op de hoogte gebracht. Bedankt allemaal voor jullie betrokkenheid en alvast hele fijne feestdagen toegewenst!!

  En laat alsjeblieft van je horen, mocht je hulp kunnen bieden of een tip hebt om het beter te doen.

  Namens het bestuur van KZC,

  Michael Treffers


  5 december geen training en rooster rond kerstvakantie

  Op 5 december (sinterklaas avond) komt de zwem- en waterpolotraining te vervallen.

  Tot en met zaterdag 24 december trainen we door. Tussen kerst en Oud en Nieuw trainen we een weekje niet. In januari hervatten we vervolgens alle trainingen weer, alleen hebben de leszwemmers en waterbikkels 6 januari nog een avondje vrij. Zie ook het overzicht hieronder.

  Dag

  Sport

  Tijdstip

  Geen training

  Maandag

  Zwemmen

  17:00 - 18:30

  5 december, 26 december

  Maandag

  Waterpolo

  21:00 - 22:00

  5 december, 26 december

  Dinsdag

  Zwemmen

  18:00 - 19:30

  27 december

  Dinsdag

  Waterpolo

  21:00 - 22:00

  27 december

  Woensdag

  Zwemmen

  17:45 - 18:30

  28 december

  Donderdag

  Zwemmen

  06:00 – 07:00

  29 december

  Donderdag

  Waterpolo

  20:00 - 21:00

  29 december

  Donderdag

  Waterpolo

  21:00 - 22:00

  29 december

  Vrijdag

  Zwemles ABC

  18:00 - 19:30

  30 december, 6 januari

  Vrijdag

  Waterbikkelplan

  18:45 - 19:45

  30 december, 6 januari

  Vrijdag

  Waterpolo

  19:45 - 20:45

  30 december

  Zaterdag

  Zwemmen/Waterpolo

  08:00 - 10:00

  31 december

   

  Pasdagen bij Marcel sport
  Met Marcel Sport in Heemskerk is net als vorig jaar afgesproken dat er begin december weer pasdagen zijn voor alle leden van KZC die nieuwe clubkleding willen aanschaffen. Van maandag 5 tot en met zaterdag 10 december kun je terecht in de winkel op de Deutzstraat 24 in Heemskerk om clubspullen te bestellen. De prijzen voor de waterpolokleding zijn gelijk aan vorig jaar. Shorts en Polo’s zijn afhankelijk van de maten te bestellen variërend in prijs van € 29,99 en € 39,99. Ook zitten er weer rugtassen in het assortiment voor een prijs € 64,99. Mocht je geïnteresseerd zijn of andere vragen hebben over de clubkleding, bezoek de winkel of zoek contact met Marcel Sport via  https://www.marcelsport.com/service/. Hier vind je ook de openingstijden van Marcel Sport.