• Nieuwsbrief - Einde Seizoen

  Beste leden en betrokkenen KZC,

  Nu het einde van dit seizoen 2021/2022 in zicht is nog een nieuwsbrief van de bestuurstafel om te vertellen hoe het gaat met onze vereniging en hoe we ná de zomervakantie weer verder gaan. Zoals eerder gezegd, het gaat goed met KZC en als het ook goed gaat met de pandemie gaan we na de zomervakantie als vanouds opstarten. In deze nieuwsbrief kun je verderop lezen wanneer de eerste trainingen en lessen weer starten. Alle andere mededelingen en specifieke verwachtingen voor het leszwemmen, het waterbikkelplan, wedstrijdzwemmen en waterpolo zullen apart volgen via de commissies en de gebruikelijke communicatiekanalen. Ook willen we nu natuurlijk van de gelegenheid gebruik maken om onze vrijwilligers wederom te bedanken voor alle tomeloze inzet en bijdrages telkens! Na de zomervakantie (dat lukte niet daarvoor) zullen we een nuttig en gezellig samenzijn organiseren voor onze grote vaste groep die helpt om alle activiteiten in goede banen te leiden. Wordt vervolgd dus.

  Wat betreft de financiën houden we het hoofd goed ‘boven water. De administratie is op orde en pas ná de zomervakantie wordt er weer geïncasseerd voor het nieuwe seizoen. Ook de sponsorcommissie blijft zeer actief. Er komt dus ook extra geld binnen voor spullen langs de bandrand of voor zaken op wedstrijden en toernooien. Zelfs voor de nieuwe tenten die KZC heeft aangeschaft (omdat de oude echt op waren), is Tata Steel bereid om de kosten te dragen. Daar is de club natuurlijk erg dankbaar voor. De boodschappenactie van de Vomar heeft ook al tot wat extra inkomsten geleid. Dus doe je boodschappen bij de Vomar? Vraag dan een pas aan en koppel code KENBE2021 aan die pas om de club te helpen.

  KZC had daarnaast plannen om ten laste van het coronaherstelfonds van de gemeente Beverwijk een scholentoernooi te organiseren. Dit om het gebrek aan doorstroom van jeugd te kunnen repareren. Want dat is wat de club operationeel op dit moment het meest raakt. Ontbrekende ‘normale’ doorstroom van de jongste jeugd bij het Waterbikkelplan naar de nieuwe jongste zwemmers en waterpoloërs. Daar mist de club één à twee jaargangen aan kinderen. Een scholentoernooi had dat kunnen helpen herstellen. Maar dat gaat niet door vanwege gebrek aan ondersteuning van de gevraagde scholen. We proberen het fonds nog wel anders aan te wenden, maar een belangrijke randvoorwaarde is dat het over ‘iets extra’s’ moet gaan en niet over iets dat we altijd al doen. En ja, dan wordt het wel lastiger met zoveel activiteiten en met de beperkingen die we er zijn. Maar er zijn nog wel kansen op een deel van het geld met het nog te plannen trainingskamp in de herfstvakantie. Daar zetten we op in, maar we moeten dus door met het anders werven van nieuwe jonge leden. Vandaar ook hier een lokroep voor iedereen om door te geven: “kom zwemmen en waterpoloën en wordt lid van KZC!” Zelf doet KZC ook weer mee op de dag van de sport op 27 augustus.

  Bij het Leszwemmen is er ondertussen weer een wachtlijst en het lijkt zelfs dat de enigszins verstoorde badjesindeling door de coronastops alweer een klein beetje op het oude normaal is. En toch zijn er ook weer vele kinderen die wel hun zwemdiploma (‘s) halen en die enthousiast genoeg zijn voor een vervolg bij KZC. Op 9 juli komen er daar nog een aantal bij, omdat er dan nog een keer wordt afgezwommen. Daarna kan ook hier het vaste kader eindelijk genieten van een zeer welverdiende vakantie. Super mensen! Heel goed gedaan en georganiseerd wederom.

  Tot slot nog even aandacht voor de betrokkenheid en prestaties van al onze wedstrijdleden en vrijwilligers. Want zowel bij het Zwemmen als bij het Waterpolo kun je goed zien dat onze sport weer leeft. En dat betaalt zich uit in mooie resultaten op ranglijsten bij onze wedstrijdzwemmers, maar ook bij de waterpoloteams. Vele prestaties zijn te volgen via de sociale mediakanalen van “Kennemerzwemclub” en èchte topprestaties halen zelfs de krant. Zo hebben Rens Noordover, Feico de Jonge en Bram Loots van KZC met Team Noord-Holland vele afstanden goed gezwommen op het Nederlands Jeugdkampioenschap. Bram heeft zelfs medailles gehaald en is Nederlands Kampioen op de 400m wisselslag. Knap hoor, gefeliciteerd mannen! En Heren1 heeft na hard trainen en vele extra wedstrijden uiteindelijk met overmacht de Regio Mid-West Districtsbeker gewonnen. Ook een hele knappe prestatie met een meer dan waardige afloop!! Volgend jaar weer en dan hebben de dames ook serieuze kansen om ver te komen!! Als uitsmijter dit seizoen kwam ook nog het waterpolotoernooi in Borculo waar KZC met senioren in het ene weekend, maar ook met de junioren in het andere weekend een vaste plaats heeft veroverd op het toernooiterrein. Dus met dames en heren en met jongens en meisjes was dit weer een zeer gezellige en sportieve bedoening met uiteindelijk winst voor onze jongens onder de 19 die in de finale wisten te winnen van het veel hogergeplaatst thuisteam uit de eredivisie. Dat belooft wat voor de toekomst!!

  Kortom, het gaat goed met onze club en daar hopen we na de zomervakantie een vervolg aan te kunnen geven. Uiteraard kunnen we ons huidige kader niet genoeg bedanken voor hun inzet, maar extra handen aan de badrand op sommige plekken is soms zeer gewenst. Want of je nu een zwemdiploma haalt, lekker hard komt trainen en aan wedstrijden meedoet of zelfs de hoogste prijzen behaalt. Alles kan bij KZC! En met hoe meer handen, hoe makkelijker het wordt. En dat houdt onze vereniging, alle leden, betrokkenen en vrijwilligers verbonden. Bedankt allemaal voor jullie inzet en betrokkenheid en alvast een hele fijne zomervakantie gewenst!

  Namens het bestuur van KZC,

  Michael Treffers, voorzitter

   

  Een overzicht van de datum van de laatste training voor de zomervakantie en de eerste training na de zomervakantie:

  Dag

  Sport

  Tijdstip

  Laatste training

  Eerste training

  Opmerking

  Maandag

  Zwemmen

  17:00 - 18:30

  27 juni

  29 augustus

   

  Maandag

  Waterpolo

  21:00 - 22:00

  al geweest

  1 augustus

  In de vakantie Dames, Heren en Jeugd C en ouder

  Dinsdag

  Zwemmen

  18:00 - 19:30

  28 juni

  30 augustus

   

  Dinsdag

  Waterpolo

  21:00 - 22:00

  al geweest

  30 augustus

  Nu met trainer!

  Woensdag

  Zwemmen

  17:45 - 18:30

  29 juni

  31 augustus

   

  Donderdag

  Zwemmen

  06:00 – 07:00

  30 juni

  31 augustus

   

  Donderdag

  Waterpolo

  20:00 - 21:00

  al geweest

  4 augustus

  In de vakantie Dames, Heren en Jeugd C en ouder

  Donderdag

  Waterpolo

  21:00 - 22:00

  al geweest

  8 september

  Let op, start week later!

  Vrijdag

  Zwemles ABC

  18:00 - 19:30

  8 juli

  9 september

  Let op, start week later!

  Vrijdag

  Waterbikkelplan

  18:45 - 19:45

  8 juli

  9 september

  Let op, start week later!

  Vrijdag

  Waterpolo

  19:45 - 20:45

  17 juni

  9 september

  Let op, start week later!

  Zaterdag

  Zwemmen

  08:00 - 09:00

  2 juli

  3 september

   

  Zaterdag

  Waterpolo

  09:00 – 10:00

  al geweest

  3 september

  ook Waterbikkelplan leden