• KZC activiteiten kunnen volgende week opstarten

    Beste leden, beste ouders, beste betrokkenen, 

    Zoals jullie waarschijnlijk hebben vernomen, is het Sportfondsenbad Beverwijk vanaf vandaag weer open. Ook de verenigingen zijn onder beperkende voorwaarden weer welkom. Het zwembad heeft deze beperkingen vastgelegd in een leidraad en KZC heeft op basis van deze leidraad een gedragsprotocol ontwikkeld. In dit protocol zijn de maatregelen en afspraken vastgelegd, waaronder we het leszwemmen en trainingen weer kunnen opstarten. Op dit moment werken we specifieke details uit, naar verwachting zal KZC aanstaande vrijdag toestemming krijgen de activiteiten weer op te starten.

    Het is bijzonder belangrijk dat iedereen; bestuur, begeleiding, ouders en leden op de hoogte zijn van het protocol en zich hiernaar gedragen. Alleen op deze manier kunnen we op een veilige en verantwoorde manier weer starten met onze activiteiten. In beginsel zal het aanbod beperkt zijn, omdat het protocol een maximumcapaciteit kent vanwege de 1,5 meter die voor iedereen van 13 jaar en ouder in acht moet worden genomen. Daarvoor moeten we inzichtelijk hebben wie er wanneer bij welke activiteit aanwezig is en daarom wordt er op dit moment gezocht naar een manier van reserveren om dat in goede banen te leiden. Daarnaast is het goed om te weten dat het protocol op dit moment alleen nog voorziet in ‘leszwemmen’ en ‘banenzwemmen’ en dus dat de waterpoloballen vooralsnog even in de kelder moeten blijven liggen.

    Via de verschillende commissies zullen alle actieve leden worden geïnformeerd over de details en het trainingsaanbod welke op korte termijn beschikbaar is. Dit zal plaatsvinden nadat er goedkeuring van het zwembad is op onze aanpak, waarvoor wij aanstaande vrijdag een afspraak hebben. Het plan is dan om de details op de gebruikelijke wijze per commissie te gaan communiceren en coördineren. Met dit bericht willen we iedereen vast op hoofdlijnen de hoogte brengen. Bij de inrichting is een splitsing gemaakt in leden t/m 12 jaar en de leden vanaf 13 jaar.


    Leszwemmen en Waterbikkeplan

    Tot en met 12 jaar zijn weinig aanvullende afspraken nodig, omdat de 1,5 meter afstand in deze leeftijdsgroep onderling niet noodzakelijk. Uiteraard zullen onze lesgevers wel de 1,5 meter afstand tot uw kind bewaren. Echter betekent dit ook dat wij op dit moment geen gepaste oplossing hebben kunnen vinden voor de kinderen die nog in het instructiebad les hebben, voor deze groep kan het leszwemmen dus helaas nog niet starten.

    Start vanaf vrijdag 29/5 –op de gebruikelijk tijden / géén les in het instructiebad vooralsnog

    Via een ‘kiss & ride’ principe buiten voor het zwembad (de kuil is de corridor) zorgen we voor aankomst en vertrek van kinderen op tijden en onder voorwaarden die we nog zullen delen via ‘het spetternieuws’ en het ‘bikkelnieuws’. Dit doen we omdat de ouders niet in het zwembad mogen. Op de instructiebad kinderen na, zijn alle andere kinderen in principe welkom.

     

    Wedstrijdzwemmen en Waterpolo

    Vanaf 13 jaar moet ook onderling 1,5 meter afstand worden gehouden. Hierdoor is de maximum capaciteit in het zwembad op maximaal 36 sporters gesteld (6 per baan). Dit zal tot knelpunten leiden en dus moeten we proberen om voor iedereen het beschikbare water zo evenredig mogelijk te verdelen.

     Er zijn op een enkele uitzondering na géén extra faciliteiten op andere momenten in de week dan onze gebruikelijke tijden beschikbaar. Daar komt bij dat we maandagmiddag voor het wedstrijdzwemmen niet kunnen gebruiken. Onze normale waterpolo-trainingsuren in de avond zijn nog niet gereserveerd, maar dat is snel geregeld op het moment dat blijkt dat hier voldoende animo voor is. Vooralsnog denken we met de donderdagavond voldoende capaciteit te hebben voor alle senioren. Op vrijdag bieden we de ruimte voor de jeugdteams. Ons clubhuis gaan we op dit moment nog niet! gebruiken.

    Vooralsnog zou de planning er dan als volgt uit komen te zien.

    Start vanaf dinsdag 26 mei aanstaande 

    Dag

    Wat

    Tijd

    Voor wie

    Reservering

    Dinsdag

    Wedstrijdzwemmen

    18:00 – 19:30

    Jeugd vanaf 13 jaar

    Bij ‘overcapaciteit’ aanvullen o.b.v. leeftijd jongste senioren

    Verplicht, tenminste  24 uur van te voren

    Woensdag

    Wedstrijdzwemmen

    17:45 – 18:30

    Jeugd t/m 12 jaar

    Niet verplicht, namenlijst wordt wel bijgehouden

    Donderdag

    (afhankelijk van animo)

    Wedstrijdzwemmen

    06:00-07:00

    Voor master zwemmers

     

    Verplicht, tenminste 24 uur van te voren

    Donderdag

    (afhankelijk van animo)

    Waterpolo banenzwemmen

    20:00 – 21:00

    Voor alle dameswaterpoloërs, Meisjes BCM

    Verplicht, tenminste 24 uur van te voren

    Donderdag

    (afhankelijk van animo)

    Waterpolo banenzwemmen

    21:00 – 22:00

    Voor alle herenwaterpoloërs en B-jeugd

    Verplicht, tenminste 24 uur van te voren

    Vrijdag

     

    18:00 – 18:45

    Leszwemmen

    Niet verplicht, namenlijst wordt bijgehouden

    Vrijdag

     

    18:45 – 19:45

    Waterbikkelplan

    Niet verplicht, namenlijst wordt bijgehouden

    Vrijdag

     

    Waterpolo banenzwemmen

    19:45 – 20:45

    Alle Jeugdteams E en D, jongens C

    Op reservering vanaf 13 jaar

    Zaterdag

    Wedstrijdzwemmen

    08:00 – 09:00

    Jeugd vanaf 13 jaar

    Bij ‘overcapaciteit’ aanvullen o.b.v. leeftijd jongste senioren

    Verplicht, tenminste  24 uur van te voren

    Zaterdag

    Wedstrijdzwemmen

    09:00 – 10:00

    Jeugd t/m 12 jaar

    Namenlijst wordt bijgehouden

     

    Tot slot

    Er is nog huiswerk te doen en we moeten er van uit kunnen gaan dat iedereen zich aan de maatregelen houdt en de beperkingen respecteert, maar na goed overleg binnen de commissies, denken wij dat een veilige en verantwoorde opstart met een beperkter aanbod dan normaal mogelijk is.

    Wat betreft financiën zijn er ontwikkelingen over de compensatie van de kosten van het niet gebruikte zwembad via het landelijke compensatiefonds. Tevens onderzoeken we of we onze gemiste activiteiten langer dan normaal in de zomervakantie door kunnen gaan. Omdat dit nog niet duidelijk is, maar de rekeningen van het zwembad er nog wel liggen en we nu ook nieuwe verplichtingen aangaan, zijn we genoodzaakt om voor de maand juni een reguliere incassoronde te draaien. Uiteraard zullen we het lesgeld voor de kinderen uit het instructiebad niet incasseren. Gezien de compensatiekansen voor het gemiste gebruik de afgelopen periode hebben we vooralsnog besloten de incasso van de maand mei op te schorten.

    Wij denken met dit besluit en alle maatregelen dat KZC haar activiteiten vanaf volgen week weer kan opstarten. Het is daarbij bijzonder belangrijk dat iedereen alle maatregelen gaat respecteren, net als het feit dat dit ook voor alle vrijwilligers een hele nieuwe situatie is en waar we allemaal aan zullen moeten wennen.  We hopen dat iedereen zijn steentje bijdraagt om dit voor elkaar te krijgen! Alvast ontzettend bedankt voor alle begrip en medewerking!

    Wordt vervolgd!

     

    Namens het bestuur van KZC,
    Michael Treffers, voorzitter