• Nieuwsbrief juni 2019

  Het einde van het seizoen nadert, tijd voor een nieuwsbrief met:

  • Van onze voorzitter
  • Trainingen tot de zomervakantie en daarna
  • Van de zwemcommissie
  • Van de waterpolocommissie
  • Pasdagen KZC bij Marcel Sport (19 t/m 22 juni)

  Van onze voorzitter

  Beste leden, vrijwilligers en andere betrokkenen,

  Het is alweer een tijd geleden dat ik een stukje voor de nieuwsbrief heb geschreven en hoewel het officiële seizoen nog niet helemaal is afgelopen, is dit wel weer een goed moment om iedereen weer even bij te praten. Want wat een mooi en sportief succesvol seizoen is dit toch weer geworden. In de stukjes over het waterpolo en het wedstrijdzwemmen kunnen jullie de details lezen. Ik kan alleen maar zeggen, dat ik trots ben om voorzitter te mogen zijn van deze mooie vereniging waar leren, plezier en prestatie altijd zullen samen gaan. Dit hebben we vorm gegeven in ons beleidsplan voor de komende jaren dat we afgelopen ledenvergadering uitvoerig hebben toegelicht. Nu is het zaak dat we daar heel concreet mee aan de slag gaan!

  KZC heeft echter op dit moment te maken met een teruglopende aanwas van nieuwe kinderen. Bij het leszwemmen, maar ook bij het waterbikkelplan en de minioren zwemmers en waterpoloërs merken we dat goed. Het zwem ABC heeft sinds jaren geen wachtlijst en ook bij het waterbikkelplan zijn de badjes iets leger dan we gewend zijn. Ook de aansluiting bij de minioren zwemmers en waterpoloërs is op het minimum. En hoe komt dat? De kinderen zijn er simpelweg niet! Ik vond het eerst moeilijk te geloven, maar ook onze collega-verenigingen en de zwembaden en scholen uit de buurt hebben er last van. KZC probeert altijd al met de middelen die er zijn de aanwas te organiseren, maar in dit geval moeten we ons echt richten op de allerjongsten.  Zo adverteren we geregeld op social media, verschijnen we ook vaak met onze sportieve prestaties in de krant en is er bij het bikkelplan een ‘neem je vriendje mee’- initiatief gestart. Laatst is heel véél extra energie gestopt om, op een vrije zondag, met een club betrokken KZC’ers op de ‘Beverwijk Fit & Actief’-beurs te staan. Het lijkt nu allemaal nog niet echt vruchten af te werpen, maar ik ben ervan overtuigd dat als we deze inspanningen blijven leveren, dit zich op een bepaald moment zal terugbetalen. Ik zou via dit bericht iedereen willen oproepen om waar dan ook uit te dragen dat je kunt komen zwemmen bij KZC! Mochten iemand nog een heel goed idee hebben, stuur dat dan naar voorzitter@kennemerzwemclub.nl

  Wat verder speelt zijn de plaatselijke (politieke) discussies die weer worden gevoerd over één of meerdere nieuw te bouwen zwembaden voor de gemeentes Beverwijk en Heemskerk. KZC was (net als OEZA trouwens) als grootverbruiker van badwater uitgenodigd voor een interview met het bureau dat beide gemeentes adviseert. Wij hebben tijdens dat interview geprobeerd KZC weer zo goed mogelijk te presenteren, net als de wensen die KZC heeft voor het toekomstig gebruik. Voor KZC (en Beverwijk) is het belangrijk dat een nieuw zwembad op zijn minst op geschiktere tijden méér badwater beschikbaar heeft voor ons dan nu het geval is. Het is ook belangrijk dat duidelijk blijft dat de faciliteiten en omstandigheden die KZC nu heeft op zijn minst gehandhaafd blijven (50meter-bad, eigen clubhuis, financieel gezond, veel sportief betrokkenen, sociale functie, etc. etc.) Natuurlijk zal er geen zwembad alleen voor de verenigingen komen, laat staan alleen voor KZC. Maar zonder verenigingen en KZC komt er zeker ook geen nieuw zwembad van het formaat dat er nu is.  Omdat men vanuit de gemeentes ook vraagt aan de bewoners hun mening te geven, roep ik hierbij iedereen op om deze enquête in te vullen op: https://www.beverwijk.nl (klik om direct naar de enquête te gaan)

  Tot slot wil ik in dit bericht toch ook nog even stilstaan bij de gewone gang van zaken. Want ìk kan wel trots zijn, maar het werkt volgens mij alleen maar als we allemaal trots zijn op wat we bereiken en we ons realiseren dat we dit nog steeds organiseren met beperkte middelen. Wel met de uitzonderlijke inzet van een hele hoop enthousiaste vrijwilligers. Iedereen die langs de badrand les of training geeft en alle andere mensen die op de achtergrond zorgen dat alles op elk gebied geregeld wordt. Dat is waar we allemaal trots op moeten zijn en wat we moeten waarderen. Het kan niet zonder al die inzet. En ik kan niet genoeg benadrukken dat wij dat moeten koesteren en dat we elkaar moeten blijven waarderen voor wat we bijdragen. Bedankt iedereen. Zegt het voort!

  Namens het bestuur van KZC en met sportieve groet,

  Michael Treffers.

   

  Trainingen tot de zomervakantie en daarna

  Een aantal trainingen is al gestopt, maar een aantal gaan ook door tot vlak voor de zomervakantie. Halverwege de zomervakantie zullen we weer starten met twee waterpolo trainingen voor de jeugd vanaf onder de 17 en de senioren en in de laatste week van de zomervakantie starten de zwemtrainingen. De eerste week na de zomervakantie pakken we het reguliere trainingsschema weer op

  Hieronder zie je wanneer de laatste en de eerste training is per trainingsuur. Het tijdstip van je waterpolo trainingen is afhankelijk van het team waarin je speelt. Over definitieve teamindeling waterpolo en specifieke of andere trainingstijden wordt later apart gecommuniceerd.

  Dag

  Sport

  Tijdstip

  Laatste training

  Eerste training

  Opmerking

  Maandag

  Zwemmen

  16:30 - 18:00

  24-06

  26-08

   

  Maandag

  Waterpolo

  21:00 - 22:00

  Al gestopt

  12-08

  Op 12-08 en 19-08 voor iedereen van o17 en ouder

  Dinsdag

  Zwemmen

  18:00 - 19:30

  25-06

  27-08

   

  Dinsdag

  Waterpolo

  21:00 - 22:00

  Al gestopt

  27-08

   

  Woensdag

  Zwemmen

  17:45 - 18:30

  26-06

  28-08

   

  Donderdag

  Zwemmen

  06:00 ?? 07:00

  27-06

  29-08

   

  Donderdag

  Waterpolo

  20:00 - 21:00

  Al gestopt

  15-08

  Op 15-08 en 22-08 voor iedereen van o17 en ouder

  Donderdag

  Waterpolo

  21:00 - 22:00

  Al gestopt

  29-08

   05-09 geen training ivm feestweek Heemskerk

  Vrijdag

  Zwemles ABC

  18:00 - 19:30

  5-07

  30-08

   

  Vrijdag

  Waterbikkelplan

  18:45 - 19:45

  5-07

  30-08

   

  Vrijdag

  Waterpolo

  19:45 - 20:45

  Al gestopt

  30-08

  06-09 geen training ivm feestweek Heemskerk

  Vrijdag

  Waterpolo

  20:45 - 21:45

  Al gestopt

  30-08

  06-09 geen training ivm feestweek Heemskerk

  Zaterdag

  Regulier schema

  08:00 - 10:00

  8-06

  31-08

   

  Zaterdag

  Aangepast schema

  09:00 - 10:00

  29-06

  Eenmalig 01-09

   Alleen zwemtraining 15-06 tm 29-06 en op 24-08


  Extra zwemtrainingen laatste week zomervakantie
  Om op tijd op conditie te zijn voordat de eerste wedstrijden gaan plaatsvinden, hebben we 3 extra zwemtrainingen in de laatste week van de zomervakantie. Deze trainingen zijn op de volgende tijden:

  Dag

  Tijdstip

  Donderdag 22 augustus

  19:00 - 20:00

  Vrijdag 23 augustus

  19:00 - 20:00

  Zaterdag 24 augustus

  09:00 - 10:00

   

  Van de zwemcommissie

  Het wedstrijdzwemseizoen is nog niet helemaal afgelopen, maar we kunnen wel zeggen dat het toch weer succesvoller is dan vorig jaar. We doen aan meer wedstrijden mee en halen zelfs meer medailles op toernooien en kampioenschappen dan ooit te voren. Helemaal mooi is het om te zien dat KZC in de medailleklassement hoger staat dan vele andere verenigingen, waarvan we weten dat die veel meer trainingsuren dan ons beschikbaar hebben. Wat een fantastische prestatie van de hele ploeg.

   Medailles zwemmen

  Wat wel jammer is dat  wij plotseling afscheid moeten nemen van onze assistent trainer/coach Hans Oudendijk. Hans had al wat langer minder plezier gekregen in het trainerschap bij KZC en was ook al van plan aan het eind van het seizoen te stoppen, maar omdat hij ook steeds meer last kreeg van zijn gezondheid, kon Hans het dit seizoen niet helemaal afmaken. Op dit moment gaat het gelukkig weer beter hem. Er is geprobeerd Hans een waardiger afscheid te bieden door wellicht nog een laatste kampioenschap te coachen of via het open water zwemmen, maar Hans ziet daarvan af en wil niet meer actief zijn voor KZC. Jammer, maar het is niet anders. Wij bedanken Hans, maar ook zijn vrouw Kitty voor hun geleverde bijdrage.

  Wat betreft de opvulling van het gat dat Hans achterlaat kunnen we melden dat we het trainingskader in ieder geval voor de korte termijn hebben kunnen aanvullen met Sven (de oudste zoon van Paul) en Natasja (moeder van Esmee). De organisatie van het open waterzwemmen zal voor dit seizoen worden overgenomen door Elise Hoogland en Linda Loots. Voor volgend seizoen zullen we moeten kijken hoe het gat definitief wordt opgevuld.

  Namens de zwemcommissie


  Van de waterpolocommissie

  Afgelopen waterpoloseizoen was een fantastisch seizoen met hele spannende wedstrijden tot en met eind, verspreid over al onze teams! Uiteindelijk zijn we met 4 teams kampioen geworden! Allereerst ons heren 1 team. Zij hebben onder leiding van John Speet toch maar snel weer even gezorgd dat KZC weer op bondsniveau gaat spelen, daar waar het thuis hoort. Ook Heren 3 is eigenlijk vrij eenvoudig kampioen geworden. Best verrassend, want Heren 3 bestond dit jaar voor het eerst uit een combinatie van ervaren spelers en oudere jeugd. Bij de start best een risico, maar de groep functioneerde snel als team en hebben dit dus fantastisch gedaan. Ook ons E-team (onder 11 jaar) onder leiding van Sebastiaan Borstje wist het tot de allerlaatste wedstrijd erg spannend te houden. Uiteindelijk ook gewoon kampioen!

  En dan tot slot onze dames. Het seizoen startte voor het eerst sinds jaren weer met 2 damesteams. Het 1e team had aan het begin van het seizoen eigenlijk een onmogelijk doel. Zij wilden ook kampioen worden. Alleen die meiden zelf geloofden erin, en het lukte! Onder leiding van trainer/coach Manon Gerrits Jans hielden zij het tot de allerlaatste minuut spannend, maar kampioen zijn ze dus wel geworden. Ook het 2e team presteerde met coach Richard van Dok erg goed eindigde boven verwachting als tweede in hun competitie. Net als onze aanstormende meiden onder de 15. Zij werden in een poule met meiden die gemiddeld 2 jaar ouder zijn door coach Paul Martens ook heel knap naar de tweede plek gecoacht. Een fantastisch seizoen dus en een waterpolotak waar andere clubs rekening mee gaan houden.

  Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de voorlopige opzet van volgend waterpoloseizoen. Zoals elk jaar blijft dit tot het laatste moment een lastige puzzel. Omdat wij geen namenlijsten via de nieuwsbriefverzendlijst mogen verspreiden in verband met de aangescherpte privacy regels, gaan we dit binnenkort per doelgroep doen.

  Richard Kuiper zal dit voor de senioren heren- en de damesteams coördineren op grond van dezelfde principes als afgelopen seizoen, namelijk 5 heren teams en 2 dames teams. De seniorenteams zullen wederom worden aangevuld met spelers en speelsters uit de onder de 17 teams die daar aan toe zijn, maar die in beginsel gewoon worden ingeschreven bij hun eigen leeftijdscategorie.

  Wat betreft die jeugdteams kunnen wij melden dat Clim Kerssens (selectiespeler bij de heren) bereid is gevonden het jeugdcoördinatorschap met de start van volgend seizoen op zicht te nemen. Clim zal Pim Smit opvolgen die deze rol naast het voorzitterschap van de commissie heeft vervuld. Zoals eerder gezegd, legt Pim het voorzitterschap neer nadat alles is geregeld voor de opstart van het nieuwe seizoen. Er is nog geen opvolger gevonden en tot die tijd zal Michael Treffers deze rol gaan waarnemen. 

  Pim en Michael introduceren Clim op korte termijn bij het trainingskader van jeugd en via de trainers/coaches zullen dan de teamindelingen voor de jeugdteams bekend worden gemaakt. Wat betreft het aantal teams praten we over 1 o15/17-team (meisjes), 1 o17-team (jongens), 1 o15-team (jongens), 2 o13-teams (gemengd) en 3 onder de 11-teams (ook gemengd). Iedereen wordt in principe ingedeeld in het team waarin hij of zij logischerwijs valt qua geboortejaar en verder wordt zoveel als mogelijk rekening gehouden met ervaring en niveau.

  Op dit moment is dat de status van de indelingen en binnenkort volgen dus de details zoals genoemd.

  Iedereen die nog op toernooi gaat aankomende tijd, wensen wij heel veel plezier en succes toe!

  Namens de waterpolocommissie


  Pasdagen KZC bij Marcel Sport (19 t/m 22 juni)

  Het einde van het seizoen nadert en daarom worden er weer pasdagen voor het bestellen van de clubkleding georganiseerd door Marcel Sport: Van woensdag 19 juni tot en met zaterdag 22 juni kun je terecht bij Marcel Sport op de Deutzstraat 24 in Heemskerk om onze clubkledinglijn van Arena te passen én te bestellen. De openingstijden van de winkel zijn:

  • Woensdag 19 juni van 09.30 ?? 18.00 uur
  • Donderdag 20 juni van 09.30 - 18.00 uur + van 19.00 - 21.00 uur
  • Vrijdag 21 juni van 09.30 - 18.00 uur
  • Zaterdag 22 juni van 09.30 - 17.00 uur

  Items en prijslijst
  De clubkleding bestaat uit de volgende items: (prijzen onder voorbehoud van druk- en zetfouten) 

  Artikel

  Maat

  Prijs inclusief 20% korting (afgeronde prijzen)

  Wedstrijdbadpak met pijpjes (Fullbody powerskin short leg)

  116 t/m 152

  € 79,50

  Wedstrijdbadpak met pijpjes (Fullbody powerskin short leg)

  164 t/m 38

  € 95,50

  "Gewoon/trainings" badpak (solid)

  92 t/m 164

  € 31,50

  "Gewoon/trainings" badpak (solid)

  30 t/m 46

  € 37,00

  Wedstrijdzwembroek Jammer (Powerskin)

  116 t/m 152

  € 51,50

  Wedstrijdzwembroek Jammer (Powerskin)

  164 t/m 5

  € 59,50

  "Gewone/trainings" zwembroek Jammer (solid)

  116 t/m 164

  € 31,50

  "Gewone/trainings" zwembroek Jammer (solid)

  4 t/m 10

  € 39,50

  Waterpolobadpak

  128 t/m 38

  € 65,00

  Waterpolozwembroek

  128 t/m 5

  € 35,00

   

   

   

  Clubtenue Poloshirt

  XXXS t/m 3XL

  € 35,50

  Clubtenue Bermuda (kinderen)

  116 t/m 164

  € 34,00

  Clubtenue Short (dames)

  XXS t/m L

  € 28,50

  Clubtenue Bermuda (heren)

  XS t/m 3XL

  € 37,50

  Clubtenue Trainingsjas

  116 t/m 164

  € 40,50

  Clubtenue Trainingsjas

  XS t/m 3XL

  € 50,=

  Clubtenue Trainingsbroek

  116 t/m 164

  € 29,50

  Clubtenue Trainingsbroek

  XS t/m 3XL

  € 37,50

  Rugtas

   

  € 55,=

  Badmuts (minimale bestelhoeveelheid 100 stuks)

  2 stuks: blauw en wit

  € 20,=

  Op het clubtenue en de rugtas is het mogelijk een naam mee te laten drukken. Dit kost € 7,50 per naamblok per artikel extra.

  Korting
  Tijdens de pasdagen krijg je 20% korting op de clubkleding (de korting is al verrekend in de prijslijst hierboven). Wil je buiten deze pasdagen clubkleding of een ander artikel aanschaffen, dan kan dat maar krijg je geen 20% korting. Je spaart dan via een klantenkaart voor een kortingsbon.

  Pasmodellen en Levertijd
  Tijdens de pasdagen zijn er diverse pasmodellen beschikbaar van de polo, short, zwemkleding en waterpolokleding. Er zijn ook een aantal pasmodellen beschikbaar van het trainingspak (niet alle maten). Op de paskleding zijn nog geen logo's gedrukt en je kunt de kleding ook nog niet meteen meenemen. Nadat je je keuze hebt gemaakt wordt de kleding voor je besteld, worden de logo's (en eventueel een naamblok) toegevoegd en kun je het na 6-8 weken afhalen in de winkel. Er is gekozen voor een selectie van bepaalde pasmaten. Het kan zijn dat jouw maat er nét niet bij zit; je kunt dan altijd een maat kleiner en/of groter passen, zodat je uiteindelijk toch tot de juiste maatkeuze kunt komen. Voor de ontworpen KZC waterpolokleding geldt dat er een minimale bestelhoeveelheid is van 5 waterpolobadpakken en/of een minimale bestelhoeveelheid van 5 waterpolozwembroeken.

  De reden dat er gekozen is voor om de pasdagen aan het einde van het seizoen te plannen is dat de kleding dan gedurende de zomervakantie geproduceerd kan worden zodat deze tijdens het begin van het nieuwe seizoen beschikbaar is.

  Wij vertrouwen erop je zo goed te hebben geïnformeerd en wensen je wederom van harte welkom in de winkel van Marcel Sport tijdens de pasdagen!

  NB: Gedurende de rest van het seizoen is de clubkleding (zonder pasmogelijkheid) ook te bestellen via Marcel Sport, maar geldt (net als in juni) voor de ontworpen KZC waterpolokleding dat er een minimale bestelhoeveelheid is van 5 waterpolobadpakken en/of een minimale bestelhoeveelheid van 5 waterpolozwembroeken, maar: als er (ook tijdens de pasdagen) geen minimale bestelhoeveelheid bereikt wordt en je wilt tóch een waterpolobadpak en/of zwembroek bestellen, dan kan dat vanaf nu ook! Dan krijg je een waterpolobadpak of -zwembroek in de basisclubkleur Navy Blauw met een, door Marcel Sport, KZC logo erop gedrukt. Eigenlijk net als bij de wedstrijdzwemkleding. Dit waterpolobadpak kost € 71,50 en de waterpolozwembroek € 39,50. Als tijdens de pasdagen de minimale bestelhoeveelheid wel bereikt wordt, dan wordt standaard de speciaal voor KZC ontworpen waterpolokleding besteld.