• Het coronavirus en de effecten nu op KZC

    Het zijn roerige tijden. De ontwikkelingen en besluiten over maatregelen volgen zich in rap tempo op. In deze nieuwsbrief willen we jullie informeren over een aantal zaken rondom onze activiteiten die heel abrupt gestaakt moesten worden en de financiĆ«le gevolgen en besloten acties op dit moment voor onze club.

    Voordat we dat doen, willen wij als eerste alle leden en ouders van leden, vrijwilligers, betrokkenen en hun familieleden en vrienden het allerbeste wensen in deze uitzonderlijke situatie. We hopen dat jullie en jullie naasten gezond zijn, maar weten ook dat dit niet overal het geval is en wensen daarom iedereen die het op wat voor manier raakt of gaat raken heel veel sterkte wensen! 

    Gezien de huidige omstandigheden zijn er op dit moment belangrijkere zaken dan zwemmen en waterpolo en moeten we allemaal ons steentje bijdragen om het coronavirus onder controle te krijgen en de druk op de gezondheidszorg zoveel mogelijk te beperken. Hopelijk houdt iedereen zich ook aan de richtlijnen die de overheid ons oplegt, want dan zijn we er hopelijk zo snel als mogelijk vanaf.

    Aangezien deze week door de regering is aangegeven dat het ‘nog wel even duurt en we vol moeten houden’ en ook omdat vanuit de sportbonden wordt aangegeven dat dit seizoen voor de amateursport als verloren moet worden beschouwd, willen wij met deze nieuwsbrief delen wat dit inhoudt voor KZC. Sportief gezien is ons seizoen voor wat betreft competities verloren. Niemand weet wat het betekent voor het hervatten van onze activiteiten op dit moment. Uiteraard starten wij op als het kan.

    Sportief en financieel gezien moeten wij zorgen voor continuĆÆteit. Als gevolg van ingenomen standpunten door de zwembond en het sportfondsenbad, moeten wij actie ondernemen om zodra het kan, weer op te starten en dat de financiĆ«le schade zo beperkt mogelijk is gebleven. Kort samengevat: komende weken zullen we onze activiteiten niet mogen hervatten, financieel gezien weten we zeker dat de rekeningen die we normaal gesproken krijgen, gewoon zullen blijven komen.  

    De zwembond heeft namelijk alle aangesloten clubs in een algemeen bericht laten weten dat de contributie voor dit seizoen gewoon in rekening zal worden gebracht. KZC heeft ook een brief ontvangen van het sportfondsenbad Beverwijk waarin staat dat zij ook voor reserveringen dat het zwembad niet meer ter beschikking is, de kosten in rekening zullen brengen bij de verenigingen. Deze week hebben beiden de daad bij het woord gevoegd en alle verenigingen hun kosten in rekening gebracht. Beiden in de veronderstelling dat de minste pijn wordt geleden als de verenigingen Ć³Ć³k de reguliere contributie-inningen laten doorlopen.  

    Dit betekent dat KZC nu gedwongen is om de uitgestelde contributie-inning voor april alsnog in te gaan plannen. Wij zullen dit doen alsof het een normale contributieronde is. Dus voor iedereen en voor dezelfde bedragen als altijd en uit te voeren in de laatste week van deze maand. Over april zal dus achteraf, in plaats van vooraf, een automatische incassoronde worden ingepland. In lijn met de aanpak van het zwembad, zal KZC de diplomazwemmers (A en B) compenseren voor de gemiste lessen. Over compensatie van overige leden, kunnen wij op dit moment geen uitspraak doen, maar iedereen mag ervan uitgaan, dat wij hier het maximale (!) zullen doen ter compensatie op welke manier dan ook. 

    Wij realiseren ons dat het soms om wat voor reden dan ook op dit moment niet lukt om te betalen. Daarom zullen eventuele storneringen worden gerespecteerd, maar wel in een later traject betrekken bij de opvolging. Wij denken op deze manier een zuiver beeld te houden over de financiĆ«le gevolgschade van deze crisis voor onze club en de onderhandelingen over compensatie ervan. Om het effect op  KZC-begroting zo klein mogelijk te houden, is het mogelijk dat we deze methodiek voor de maanden mei en juni ook gaan hanteren. Uiteraard zullen we daar op een later moment en met meer informatie over communiceren.

    Wij hopen dat er snel een versoepeling van de maatregelen komt en dat wij de uitgestelde algemene ledenvergadering alsnog door kunnen laten gaan. Hierin kunnen wij dan gezamenlijk zowel de sportieve als financiƫle effecten bespreken. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan zoeken we naar een andere oplossing.

    Zodra er meer informatie is, informeren wij over de gevolgen.

    Namens het dagelijks bestuur van KZC,

    Michael Treffers, voorzitter

    NB. De meest actuele informatie van de KNZB is te vinden op https://www.knzb.nl/actueel/nieuws/

     

    Info van de zwem- / waterpolocommissie

    Op sportief gebied valt er op dit moment nog te melden dat de KNZB het seizoen heeft gestaakt. Voor zowel het wedstrijdzwemmen als waterpolo gaat er geen enkel evenement meer door. Voor open water zwemmen is dit nog niet bekend, evenals de waterpolo toernooien in de zomer. Dit zal afhankelijk zijn van de timing van deze evenementen.

    Om voor het komende seizoen tot een goede competitie indeling te komen bij het waterpolo, zijn de verenigingen gevraagd om hun mening. In het kort komt het er op neer dat de bond kan kiezen om het afgelopen seizoen opnieuw te starten, met dezelfde verenigingen op dezelfde niveaus, of dat zij, in een bepaalde mate, de promotie/degradatie regels kan toepassen waarbij zij coulance kunnen toepassen.

    Voor KZC zouden er twee teams in aanmerking kunnen komen voor promotie of degradatie: Dames 2, die op koers lagen om mogelijk te promoveren en Heren 1, die op een degradatiepositie stonden. De waterpolocommissie heeft in overleg met betrokkenen besloten om voor Heren 1 coulance aan te vragen en te mogen degraderen. Dit verzoek is door de bond inmiddels ook goedgekeurd. Zowel spelers als de waterpolocommissie achten een nieuw seizoen in de bondscompetitie niet het beste voor de vereniging.

    Wij hopen dat we de deuren van het zwembad en het clubhuis snel weer open kunnen gooien! Tot die tijd maken wij er in zeer beperkte kring en naar omstandigheden het beste van en hopen wij op jullie begrip en dat zoveel mogelijk mensen in ieder geval gezond blijven!