• Update KZC mbt maatregelen Coronavirus

    Beste KZC'ers,

    Hopelijk zijn jullie nog allemaal gezond en komen jullie de komende tijd ook gezond door! We geven jullie via deze weg graag een update over de consequenties van de overheidsmaatregelen voor de activiteiten van KZC.

    Geen trainingen en andere activiteiten tot 1 juni, seizoen ten einde
    De overheid heeft afgekondigd dat alle sportinstellingen en dus ook sportverenigingen en het zwembad, tot in ieder geval 6 april gesloten zijn. Daarnaast is gisteren bekend geworden dat alle groepsbijeenkomsten tot 1 juni verboden zijn. Hierop heeft de KZNB besloten alle zwem- en waterpolo wedstrijden voor de rest van het seizoen af te gelasten(zie ook website KNZB: https://www.knzb.nl/actueel/nieuws/bericht/1000048688/knzb_stopt_alle_lopende_competities_en_gelast_wedstrijden_af/).  Waarschijnlijk betekent dit ook dat er tot 1 juni geen KZC activiteiten plaats zullen vinden. Voor de volledigheid, hier vallen naast de zwemlessen, trainingen en wedstrijden, ook het clubhuis onder. Uiteraard gaat de Algemene Ledenvergadering morgen niet door, deze zal later in het jaar alsnog plaatsvinden.

    We kunnen uiteraard niet inschatten hoe de komende maanden gaan verlopen. Mochten er wijzigingen zijn in de maatregelen en hebben die gevolgen voor de activiteiten van KZC, dan zullen we je uiteraard weer op de hoogte brengen.

    Financiële gevolgen voor KZC en de leden van KZC
    Omdat we als KZC op dit moment geen trainingen en wedstrijden aanbieden, hebben we besloten de lesgelden/contributie van april (nog) niet te innen. Er zal einde deze maand dus niet worden geïncasseerd. Wat de financiële consequenties zijn voor KZC kunnen we op dit moment nog niet volledig overzien. Eeen groot deel van onze kosten lijkt door te lopen, maar in hoeverre we overal echte verplichtingen en dus kosten hebben is onzeker. Uiteraard gaan we met het zwembad en de gemeente in overleg, maar ook voor het zwembad is dit een moeilijke situatie. Samen met hen zullen we deze tijd door moeten komen. Voor KZC geldt dit ook: We een zijn een vereniging, dus zullen we ook gezamenlijk deze tijd door moeten komen en zijn allen de eventuele kosten moeten betalen. Als we de activiteiten van KZC weer hebben opgestart, zullen we op de ledenvergadering dan ook  bespreken hoe we hier mee moeten omgaan.

    Net als iedereen hopen we dat deze situatie snel zal verbeteren en we hopen dat iedereen deze periode gezond door gaat komen, zodat we snel weer met zijn allen het zwembad in kunnen duiken.

    Met vriendelijke groet,

    Namens het dagelijks bestuur van KZC

    Michael Treffers, Linda Loots en Sander de Ruijter
     
    Ter informatie:
    Updates KZNB tbv Corona: https://www.knzb.nl/actueel/nieuws/bericht/1000048629/update_coronavirus_en_activiteiten_knzb/
    Veel gestelde vragen NOC-NSF tbv Corona:  https://nocnsf.nl/wat-doet-nocnsf/sport-en-maatschappij/coronavirus-en-sport-veelgestelde-vragen